Lihtne ja Maitsev Makaroni Salat Retsept

Tere tulemast selle imelise retsepti juurde! Me näitame, kuidas teha maitsvat makaroni salatit. See salat rikastab suviseid pidulaudu ja on väga maitsev.

See toidukord saab erilise värvi ja maitse. Nüüd on õige aeg, et õppida midagi uut köögis. Alustame kohe retsepti tegemist!

Olulisemad punktid:

  • Makaronisalat on suurepärane valik suvisel ajal
  • Lihtne retsept sobib kiireks valmistamiseks
  • Klassikaline retsept toob meelde lapsepõlve maitsed
  • Tervislikud võimalused pakuvad tasakaalustatud toitumist
  • Kikerherne lisamine annab salatile huvitava koostisosa

Suvine Makaronisalat Retsept

Suvel armastame värskendavaid toite. Suvine makaronisalat pakub just seda. See retsept täidab päeva värskuse ja maitsega. Siin on meie soovituslik retsept:

Koostisosad:

  • 400g makarone
  • 1 kurk, tükeldatud
  • 1 paprika, tükeldatud
  • 200g kirsstomateid, pooleks lõigatud
  • 1 väike punane sibul, hakitud
  • 100g feta juustu, tükeldatud
  • 1 sidruni mahl
  • 3 spl oliiviõli
  • Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

  1. Keeda makarone soolaga maitsestatud vees “al dente”. Seejärel kurna ja loputa külma veega.
  2. Sega suures kausis tükeldatud kurgi, paprika, kirsstomatite, sibula ja fetajuustuga.
  3. Pane keedetud makaronid köögiviljadele ja sega õrnalt.
  4. Vala peale sidrunimahl ja oliiviõli, sega hästi.
  5. Lisa maitse järgi soola ja pipart. Lase salatil külmkapis tunnike seista, et maitsed tõmbuksid.

See suvine salat sobib hästi nii lõuna- kui õhtusöögiks. Samuti on see ideaalne kaaslane piknikul või grillipeol.

“Suvel armastame värskendavaid toite. Suvine makaronisalat pakub just seda. See retsept täidab päeva värskuse ja maitsega.”

Lihtne Makaronisalati Retsept

Kui tahad midagi kiiret ja maitsvat valmistada, proovi meie lihtsat makaronisalatit. See retsept pakub suurepärast maitseelamust.

Salati tegemine on kiire ja lihtne. Saad kõik vajalikud asjad odavalt kätte.

Lihtne Makaronisalati Retsept

  1. Keeda makarone 300 grammi vastavalt pakendil olevale juhendile, kuni need on al dente.
  2. Kurna ja loputa makaronid külma veega.
  3. Haki paprika, kurk, sibul ning kirsstomatid peeneks ja pane kaussi.
  4. Lisa kaussi jahtunud makaronid.
  5. Sega kõik aineained õrnalt kokku.
  6. Valmista kaste, segades majoneesi, jogurtit, sidrunimahla, soola ja pipart.
  7. Vala kaste salati peale ja sega ühtlaseks.
  8. Lase salatil külmkapis paar tundi seista enne serveerimist.

See makaronisalat sobib suurepäraselt iseseisva toiduna või lisandina. Serveeri seda suveüritustel ning naudi värsket maitset.

Vaata meie teiste makaronisalatite retseptide hulgast. Sealt leiad kindlasti midagi uut ja maitsvat.

Klassikaline Makaronisalat Retsept

Klassikaline makaronisalat on suve lemmik. Ta võtab meid tagasi lapsepõlve ja on ideaalne suviseks õhtuks. Siin on retsept, mis on lihtne, aga maitseb suurepäraselt.

Koostisosad

  • 250 g makaroni
  • 200 g suitsuvorsti
  • 1 värske kurk
  • 2 tomatit
  • 1 punane sibul
  • 2 keedetud muna
  • 150 g hapukoort
  • 3 spl majoneesi
  • 1 tl suhkrut
  • soola ja musta pipart maitse järgi

Valmistamine

  1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevale juhendile. Seejärel nõruta ja lase jahtuda.
  2. Lõika viiludeks suitsuvorst. Haki kurk, tomatid, sibul ja munad.
  3. Pane kõik koostisosad suurde kaussi ja sega kokku.
  4. Teises kausis sega hapukoor, majonees, suhkur, sool ja pipar. Vala see makaroni segu peale ja sega õrnalt läbi.
  5. Kata segu kaanega või toidukilega ning aseta külmikusse tunniks maitsestuma.
  6. Enne serveerimist võib makaronisalatit kasutada grill-liha juurde või koos värske salatiga.
KogusKoostisosa
250 gMakaronid
200 gSuitsuvorst
1Värske kurk
2Tomatit
1Punane sibul
2Keedetud muna
150 gHapukoor
3 splMajonees
1 tlSuhkur
Soola ja musta pipartMaitse järgi

Mida arvate sellest retseptist? Jagage oma kommentaare ja kogemusi!

Maitsvad Makaronisalati Retseptid

Otsid uusi maitsvaid makaronisalati retsepte? Siit leiad palju erinevaid valikuid. Need sobivad suurepäraselt erinevateks sündmusteks. Näiteks suvistele grillipeole või lihtsale lõunapausile.

Lõunamaise maitsega makaronisalat

Vahemere köögist inspireeritud makaronisalat on suurepärane valik. Selles salatis on kurk, tomat ja paprika. Maitse nüansse lisavad oliivid ja itaalia maitseained.

  • Makaronid
  • Kurk
  • Tomatid
  • Paprika
  • Oliivid
  • Feta juust
  • Küüslauk
  • Oliiviõli
  • Segatud maitseained (nt oregano, basiilik, punane sibul)

Keeda makaronid ja jäta need jahtuma. Lõika köögiviljad ja haki küüslauk. Sega kõik koostisosad kokku. Lisa feta juust ja oliivid. Maitsesta oliiviõli ja vürtsidega. Siis ongi salat valmis.

Info: Näpista sõpru retseptiga: Lõunamaise makaronisalati lehekülg.

Lihtne kana-makaronisalat

Kana-makaronisalat toob lauale ka proteiini ja tervislikkust. Saad selle valmistada väga lihtsalt. See on hea nii lõunapausiks kui ka piknikule kaasa võtmiseks.

  • Makaronid
  • Kanafilee
  • Kirss-tomatid
  • Avokaado
  • Kurk
  • Redised
  • Kaste (nt jogurtikaste)
  • Sool, pipar, värsked ürdid

Keeda makaronid ja jäta need jahtuma. Grilli või küpseta kanafilee. Lõika see tükkideks. Lõika köögiviljad ja sega kõik koostisosad omavahel. Lisa kaste ja maitsesta salat. Serveeri kohe.

Kreemjas täidlane makaronisalat

See makaronisalat on eriti kreemjas ja rikkalik. Sellele annavad mahlasust kasutatud koor ning hapendatud kurgid ja sibulad. See sobib hästi rikkaliku lõunaks või kerge õhtusöögiks.

  • Makaronid
  • Köögiviljad (nt herned, paprika, porgand)
  • Sink või suitsukana
  • Hapendatud kurgid
  • Peeneks hakitud sibul
  • Majonees
  • Kodujuust
  • Maitseained (nt till, petersell, sidrunimahl, sool, pipar)

Keeda makaronid ja lase need jahtuda. Lõika sink või suitsukana ja köögiviljad väikesteks tükkideks. Sega kokku kõik koostisosad. Lisa majonees ja kaste. Maitsesta salat ja lase enne serveerimist tõmmata.

Makaronisalati retseptKoostisosad
Lõunamaise maitsega makaronisalatMakaronid, kurk, tomatid, paprika, oliivid, feta juust, küüslauk, oliiviõli, segatud maitseained (nt oregano, basiilik, punane sibul)
Lihtne kana-makaronisalatMakaronid, kanafilee, kirss-tomatid, avokaado, kurk, redised, kaste (nt jogurtikaste), sool, pipar, värsked ürdid
Kreemjas täidlane makaronisalatMakaronid, köögiviljad (nt herned, paprika, porgand), sink või suitsukana, hapendatud kurgid, peeneks hakitud sibul, majonees, kodujuust, maitseained (nt till, petersell, sidrunimahl, sool, pipar)

Kuidas Teha Makaronisalatit

Kui ei tea, kust alustada makaronisalati valmistamisega, siis jagame põhitõdesid. Õpetame maitseva makaronisalati valmistamise sammu-sammult.

Oluline on järgida kindlaid samme makaronisalati tegemisel:

  1. Keeda makaronid kergelt krõmpsuvaks. Nii jääb salatil hea tekstuur.
  2. Pese makaronid külma veega ja lisa vähe oliiviõli, et nad kokku ei kleepuks.
  3. Salatisse pane värsked köögiviljad – kurk, tomat, paprika ja porgand. Need muudavad salati värviliseks ja maitsevaks.
  4. Kasuta värsket ürti, nagu murulauk või petersell, maitseks. Need annavad salatile värskust.
  5. Tee maitsev kaste, segades oliiviõli, sidrunimahla, sinepit, mett ja soola-pipart. Kaste teeb salati hõrguks.
  6. Sega kõik õrnalt kokku niimoodi, et kõik saaks hästi maitsestatud. Et maitsestus ühtlaselt jaotuks, ära liiga tugevalt sega.
  7. Kata salat kaanega ja jäta enne serveerimist natukeseks ajaks külma. Nii segunevad maitsed paremini ja salat muutub veel paremaks.

Ära unusta neid samme järgida. Nii valmib sul kiirelt maitsev makaronisalat. See sobib hästi grilliõhtutele, piknikutele või pidusöökidele.

Proovi järele ja naudi maitset!

Parim Makaronisalat Retsept

Otsid ehk parimat makaronisalati retsept? Siin on meie lemmik, mis võidab kindlasti südamed. See sobib nii pidulikeks kui igapäevasteks hetkedeks.

Vajad selle valmistamiseks järgmisi koostisaineid:

  • 200g makarone
  • 1 kurgi
  • 1 paprika
  • 100g aedube
  • 100g maisi
  • 1 sibul
  • 200g sinki
  • 200g majoneesi
  • Maitse järgi soola ja pipart

Siin on, kuidas seda teha:

  1. Keeda makarone soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevale juhendile.
  2. Valmista ette ülejäänud koostisained: lõika kurk, paprika, sibul ja sink väikesteks tükkideks.
  3. Kurna makaronid ja loputa külma veega et jahtuda.
  4. Sega kõik koostisained suures kausis hästi läbi.
  5. Maitsesta soola ja pipraga. Jälgi, et see hästi sees oleks.
  6. Jahuta enne serveerimist vähemalt tund aega külmkapis.

Parim makaronisalat ongi valmis. Ta pakub suurepärast maitseelamust igale sööjale. Sellel salatil on värskust ja värve, mis toob naeratuse igaühele näole. Katseta ja naudi meie suurepärast retsepti!

Tervislik Makaronisalat Retsept

Tervislik ja maitsev makaronisalat on lihtne valmistada. Oleme valinud tervislikud koostisosad. Nii on see toitev ja tasakaalustatud.

Tervislik makaronisalat nõuab kvaliteetseid koostisosi. Kasuta täisteranisust makarone, mis on valmistatud täisteraviljadest. Need kõik peavad sisaldama rohkelt kiudaineid ja vajalikke mineraalaineid.

Lisa rohkelt värskeid köögivilju. Näiteks kurk, tomat, paprika ja porgand. Need annavad salatile vitamiine ja antioksüdante.

Valmista kerge kastmesegu. Selleks sega oliiviõli, sidrunimahl, värsked ürdid ja maitseained. Kana, krevetid või tofu on head valgulised lisandid.

Röstitud kikerherned või kreeka pähklid on samuti tervisliku valguallikaks.

“Tervislik makaronisalat toidab nii keha kui vaimu. See on maitsev ja täis toitaineid.”

Siin on näide tervisliku makaronisalati retseptist:

KoostisosadValmistusjuhised
  • 200g täisteranisu makarone
  • 1 kurk
  • 1 tomat
  • 1 paprika
  • 1 porgand
  • 100g grillitud kanarinda
  • 50g rohelisi oliive
  • Värsked ürdid (petersell, basiilik, roheline sibul)
  • Röstitud kreeka pähklid
  1. Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele. Seejärel nõruta ja loputa külma veega.
  2. Lõika kurk, tomat, paprika ja porgand väikesteks tükkideks.
  3. Viiluta grillitud kanarind õhukesteks ribadeks.
  4. Haki värskeid ürte, näiteks peterselli, basiilikut ja rohelist sibulat.
  5. Rösti kreeka pähkleid kuival pannil kergelt kuldseks.
  6. Sega kokku kõik koostisosad suures kausis, lisades oliiviõli, sidrunimahla ja soola-pipart maitse järgi.
  7. Puista peale röstitud kreeka pähklid ja värsked ürdid ning serveeri kohe.

Tervislik makaronisalat on suurepärane lõunasöögiks ja õhtusöögiks. Sealt saad vajalikud toitained ja energiat.

Salati retsepti saab kergesti kohandada. Vali meelepärased köögiviljad ja lisandid. Sobita see oma maitse järgi.

Kikerherne Makaronisalat Retsept

Otsid uut makaronisalati retsepti? Proovi meie kikerherne makaronisalatit. See annab maitsele uue nüansi ja on täis tervislikke hüvesid.

Kikerherne makaronisalatis on ühendatud nutikalt maitse ja tervis. Kikerherned lisavad tekstuuri ja maitserohkust. Samal ajal tuuakse taimne valk lauale. See salat sobib suurepäraselt nii grillpeole kui ka argipäeva lõunaks.

Makaronisalat käib kõikvõimalike roogade kõrvale või ka iseseisvalt pearoana. Valmistamine on kiire ja kõik koostisosad käepärast.

Koostisosad:

  • 250g makarone
  • 1 purk kikerherneid
  • 1 punane paprika
  • 1 väike kurk
  • 1/2 punane sibul
  • 1/4 kimp värsket peterselli
  • 4-5 spl oliiviõli
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1 tl mett
  • Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

  1. Keeda makarone soolases vees, nagu pakendil soovitatud. Kurna ja jahuta.
  2. Loputa ja nõruta kikerherned korralikult.
  3. Lõika paprika, kurk ja sibul väikesteks tükkideks.
  4. Haki petersell peeneks.
  5. Pane makaronid, kikerherned, köögiviljad ja petersell kokku.
  6. Valmista kaste segades oliiviõli, sidrunimahla, mett, soola ja pipart.
  7. Sega kaste salatisse ja lase maitsetel vähemalt pool tundi seista.

Kikerherne makaronisalat ongi valmis! See toitev ja maitselt rikas salat on ideaalne suviseks eineks.

Retsepti Koostisosad ja Valmistamine

Selles jaotises leiad makaronisalati retsepti samm-sammult. Jagame vajalikud koostisosad ja valmistamise juhendi. Nii saad kiirelt valmistada maitsvat salatit.

Koostisosad:

  • 300g makarone
  • 1 punane paprika
  • 1 kurk
  • 1 väike punane sibul
  • 100g kirsstomateid
  • 100g feta juustu
  • Soola ja pipart maitse järgi
  • 3 spl oliiviõli
  • 2 spl valge veini äädikat
  • Värske till

Valmistamine:

  1. Keera makarone vastavalt pakendi juhendile soolaga maitsestatud vees. Kurna ja loputa külma veega, siis jäta täielikult jahtuma.
  2. Lõika kõik köögiviljad ja feta juust väikesteks tükkideks.
  3. Pane suurde kaussi jahtunud makaronid, köögiviljad ja juust.
  4. Lisa kaste, mis koosneb oliiviõlist, veiniäädikast, soolast ja piprast. Sega õrnalt läbi.
  5. Garneeri salat värskete tillilehtedega ja jäta enne serveerimist külma seisma.

Söögiisu tekitav foto:

Makaronisalat
Makaronisalat

Vooremaa Põllumehe Makaroni Salati Tabel

KoostisosaKogus
Makaronid300g
Punane paprika1 tk
Kurk1 tk
Punane sibul1 väike
Kirsstomatid100g
Feta juust100g
Sool ja piparMaitse järgi
Oliiviõli3 spl
Valge veini äädikas2 spl
Värske till

See makaronisalat sobib suviseks lauaks või piknikuks. Valmistamine on lihtne. Tulemus on maitsev salat, mis meeldib kõigile.

Makaronisalati Serveerimisideed

Kui teed hõrku makaronisalatit, tahad kindlasti, et see oleks silmapaistev. Allpool oleme jaganud ideid, kuidas see saavutada. Need nõuanded toovad roogale uue ilme ja innustavad külalisi maitsma.

Klassikaline serveerimine

Üks valik on kasutada suurt salatikaussi kui klassikalist serveerimist. Ilus servii võib teada-tuntud roogagi huvitavamaks muuta. Vali kaunis kauss, mis klapiks teiste toitudega. Jäta see lauda ja lase külalistel endale meelepärane osa võtta.

Individuaalsed portsjonid

Kui eelistad peenet söögikorraldust, proovi serveerida seda klaasnõudes või topstaldrikutel. Igaühe jaoks üks portsjon. Lisa peale mõned dekoratiivsed ürdid või sidrunikoor. See muudab roa nautimise mugavamaks ja toob pidulikkust juurde.

Stiilne ananassikauss

Ananassikausis serveerimine teeb makaronisalatile eriti efektse mulje. Esmalt pooleks lõigatud ananassi sisu välja kaapima. Täida seejärel salatiga ja aseta ilusale alusele. Nii omandab salat pilkupüüdva eksootilise ilme.

Täidetud paprika

Veel üks huvitav variant on paprikaid täis teha. Vali erinevaid värve ja poolita need. Eemalda seemned ja täida põhjad põneva salatiga. Aseta serveerimisalusel külalistele näitamiseks. Ürdid teevad selle veelgi ahvatlevamaks.

Kõik eelnevad näpunäited on vaid esmased ideed. Vali see, mis sobib kõige paremini sinu stiiliga. Alates klassikalisest kausist kuni nutikate individuaalsete serveeringuteni on valik sinu. Oluline on, et see loob meeldejääva momendi su sündmusel.

Makaronisalati Säilitamine ja Hoiustamine

Kui oled valmistanud maitsva makaronisalati, tahad kindlasti, et see püsiks värskena kauem. Siin on mõned soovitused selle hoidmiseks.

Pea meeles, et enne külmkappi panemist tuleks salat jahutada. Laske sellel toatemperatuuril jahtuda. Katke see siis tihedalt toidukilega ja asetage külmikusse.

Makaronisalatit võib hoida külmkapis kuni 3-4 päeva. Kuid pärast seda võib see muutuda vähem mahlakaks ja maitsvaks. See tähendab, et salatit tuleb süüa võimalikult ruttu pärast tegemist.

Pesegi käsi enne valmistamist ja kasutage puhtaid tööriistu. Pärast kontrollige alati salati välimust ja lõhna. Nii tagate, et see on ohutu ja maitsev.

Photo of author

Maria Kuusk