Tutvuge meie lihtsa ja maitsva kringli retseptiga. Valmistage suussulav kaneelikringel otse oma köögis. See retsept on ideaalne nautimiseks igal ajal!
Olulised mõtted
- Traditsiooniline kringel
- Kaneelikringli retsept
- Pärmikringli valmistamine
- Parimate kringlite retseptid
- Kringli serveerimine
Traditsioonilise Kringli Valmistamine
Tere tulemast kringli valmistamise juurde! Selles osas räägime, kuidas teha maitsev kringel kodus. Õpetame, kuidas lihtsalt ja kiiresti valmistada ehtsat kringlit.
Kõigepealt valmistame maitseka taina. Segame pärmi, soola, suhkru ja sooja piimaga. Seejärel ootame, kuni tainas kerkib. Lisa tainale või, jahu ja munad. Peamine on lasta tainal hästi kerkida.
Nüüd läheme täidise juurde. Kõige levinum täidis on kaneelisuhkur ja rosinad. Lase endal sisse küpsetada soovitud maitseid nagu kardemon või martsipan, et see kordumatuks muuta.
Siis tuleb kõige lõbusam osa – kringli pööramine. Tõsta tainas peopesade vahel ja rulli see laiali. Vormi tainast ring ning veendu, et täidis jääb sisse. Vajadusel pressi tainaotsad koos.
Enne ahju minekut peab kringel veel korra kerkima. Kata kringel rätikuga ja lase tal veel pool tundi soojas tõusta. Nüüd on aeg taas suureneda.
Pane kringel aega küpsema. Küpsetusõrnul läheb ta eelkuumutatud ahju. Oota 25-30 minutit, kuni ta on ilusasti pruun ja valmis. Ära lase tal liiga kaua küpseda.
Lase kringlil enne lõikamist jahtuda. Siis lõika ära kooniline tipp ja sea see kaunilt serveerimisalusele. Nüüd võite maitsta oma valmistatud kringlit!
Traditsioonilise kringli valmistamise sammud:
- Valmista tainapõhi ja lase sel kerkida.
- Valmista täidis ja lisa see tainale.
- Rulli ja vormi taina pööramiseks.
- Lase kringlitainal veel kord kerkida.
- Ahjus küpsetamine.
- Viimistle ja serveeri kringel.
Kaneelikringli Retsept
Kaneelikringli valmistamine on lihtne samm-sammult protsess. See annab suurrätiku kohvilauale. Juhul kui tahate veidigi või šokolaadi, siis võite ka seda lisada. Sellel on rikkalik maitse ja õhkõrn koostis. See sobib ideaalselt hommikusöögiks või vahepalaks peale lõunat. Järgides meie meeletult lihtsaid juhiseid, valmib peagi kodune maiuspala.
Vajalikud koostisosad:
- 500 g küpsetusjahu
- 7 g kuivpärmi
- 50 g suhkrut
- 250 ml sooja piima
- 50 g sulatatud võid
- 1 tl soola
- 1 tl kardemoni
- 2 tl kaneeli
- 50 g pehmet võid täidiseks
- 50 g pruuni suhkrut täidiseks
Märkus: Kõik koostisosad on saadaval kohalikus toidupoest või supermarketis.
Juhised:
- Esmalt segage väikeses kausis kuivpärm sooja piimaga ja laske sellel 5 minutit aktiveeruda.
- Samal ajal kombineerige suurde kausi jahu, suhkur, sool, kardemon ja kaneel.
- Lisage sulatatud või ja aktiveeritud pärmisegu jahusegu juurde.
- Sõtkuge tainas kuni see muutub ühtlaseks ja elastseks (umbes 5-7 minutit).
- Kata tainakauss rätikuga ja lase sel soojas kohas kerkida kuni taigna maht kahekordistub (umbes 1 tund).
- Järgmiseks rullige tainas jahusel pinnal õhukeseks ristkülikuks.
- Määri taina ülemine pind pehme võiga ning puista peale pruun suhkur ja kaneel.
- Rullige tainas tihedalt kokku alustades ühest pikemast küljest, et moodustuks pikk rull.
- Lõigake rullitud tainas umbes 3 cm laiusteks viiludeks.
- Asetage viilud küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja laske neil veel 20 minutit kerkida.
- Küpsetage eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures umbes 20 minutit või kuni kringlid on kuldse värvusega ja küpsed.
- Eemaldage kringlid ahjust ja laske neil enne serveerimist veidi jahtuda.
Ja ongi valmis teie maitsvad kaneelikringlid! Nautige neid sooja või jahtununa, ideaalis koos tassikese värskelt valmistatud kohviga.
Pärmikringli Valmistamine
Olete jõudnud põneva etapini – pärmikringliga küpsetamiseni! Kodus küpsetatud kringel on värske ja pehme. See sobib hästi kõigile, kes armastavad kondiitritooteid. Meie juhised aitavad teil valmistada täiusliku ja maitseva pärmikringli.
Pärmikringli Valmistamise Retsept
Koostisosad:
- 500 g nisujahu
- 100 g suhkrut
- 1 tl soola
- 25 g värsket pärmikut
- 200 ml piima
- 100 g võid
- 1 muna
Juhised:
- Kuumutage piim kehatemperatuurini. Murdke pärm väikesesse kausikesse ja segage piimaga, kuni pärm on lahustunud.
- Sulatage või ja laske sellel veidi jahtuda.
- Sõeluge jahu, suhkur ja sool suurde kausisse. Tehke jahu keskele lohk.
- Valage pärmilahus lohku. Lisage sulatatud või ja muna.
- Segage lusikaga aeglaselt, kuni tainas hakkab kokku tulema.
- Jätkake sõtkumist kätega, kuni tainas on ühtlane ja elastne. Lisage vajadusel veidi jahu, et tainas kinni ei jääks käte külge.
- Kata tainas rätikuga ja laske sellel soojas kohas umbes 1 tund kerkida, kuni tainas on kahekordseks muutunud.
- Pärast kerkimist sõtkuge tainast veel paar korda ja jagage see kaheks osaks.
- Rullige tainapallid pikkadeks ristkülikuteks, umbes 40 cm pikkused.
- Keerake ristkülikud kokku ja moodustage neist kaks pikkust kringlit.
- Laske kringlitel veel 15–20 minutit kerkida.
- Kuumutage ahi temperatuurini 200 °C.
- Küpsetage pärmikringleid 20–25 minutit, kuni need on kuldpruunid ja läbiküpsenud.
- Laske kringlitel enne serveerimist veidi jahtuda.
Oma köögis pärmikringli küpsetamine annab tunde, nagu oleksite pagar. Naudi suussulavat kringlit koos pere ja sõpradega!
Pärmikringli Valmistamise Retsept | Kogus |
---|---|
Jahu | 500 g |
Suhkur | 100 g |
Sool | 1 tl |
Värsked pärm | 25 g |
Piim | 200 ml |
Või | 100 g |
Muna | 1 tk |
Soovitused ja Nipid
Me jagame teiega mõned nipid, et iga kord kringlit täiuslikult valmistada. Meie kondiitrid on teinud kringle aastaid, kasutades neid nõkse. Järgides meie lihtsat juhendit, käib see teie kodus nagu lepase reega.
Kasutage kvaliteetseid koostisaineid
Kvaliteetsed ained on hea kringli saladus. Lisage värsket pärmi, head jahu ja võid. Õiged kogused suhkrut ja kaneeli teevad kõik mitu korda paremaks. Kui valite õiged ained, teete alati suurepärase kringli.
Suurustage taina tõstmine
Taina tõstmisel oluline õige tehnikat kasutada. Laske tainal ilusti kerkida. Kui teete pärmikringlit, olge kindel, et järgite retsepti täpselt. See on köögiproffide põhitõde.
“Kringli valmistamisel on taina tõstmine üks võtmetegureid. Kui jätate taina piisavalt keerutamiseks ja kerkimiseks, saate maitsva ja koheva kringli.”
Tehke täiendavaid maitseid
Tehke kaneelikringlit, aga ärge häbenege lisamast uusi maitseid. Proovige rosinad, pähklid või šokolaadi. Need täiustavad iga ampsu. Loomingulised maitsed viivad teid ja külalisi uude maailma.
Soovitused ja nipid |
---|
Tehke täiuslik kringel, kasutades kvaliteetseid koostisaineid. |
Jälgi õiget tainast tõstetehnikat, et saada kohev kringel. |
Lisage kringlile täiendavaid maitseid, et üllatada oma külalisi. |
Küpsetatud Kringli Retsept
Tutvuge meie küpsetatud kringli retseptiga. See annab kringlile imelise krõbeduse ja õrna maitse. Me oleme kindlad, et see saab iga pere lemmikuks.
Kringli tegemine on lihtne ja lõbus. Igal sammul juhindudes valmib imeline kringel. Järgige meie retsepti allpool:
- Valmistage ette kringlitaigna koostisosad: jahu, või, suhkur, sool, piim, muna.
- Asetage jahu, sool ja suhkur kaussi. Seejärel lisage võitükikesi ja hõõruge segu sõrmedega. Otsige, kuni on tekkinud krobelise taigna konsistents.
- Now, add milk and egg to the dough. Mix gently until the dough is soft and elastic. Don’t knead too much to keep it soft.
- Kata taignakauss kilekotiga või köögirätikuga. Las see külmikus tunnike puhata.
- Pärast taignale rahu andmist rullige see õhukeseks lehttainaks.
- Prepare the cinnamon filling by mixing sugar and cinnamon. Add a bit of butter and mix well.
- Kandke kaneelitäidis taignale ja keelitse kringel tihedalt kokku.
- Asetage kringel ahjuplaadile. Lükake otsad kokku, nii nagu oleks see suletud ring.
- Piserdage kringel pealt munaga ja puistake suhkrut. See aitab saavutada ilusa värvi küpsemisel.
- Küpseta kringlit 180 °C juures umbes 25-30 minutit. See on valmis, kui pealispind on kuldkollane ja krõbe.
- Võtke kringel ahjust välja. Lase sellel enne serveerimist veidi jahtuda. Nüüd on aeg maitsev kringel lauale tõsta!
Küpsetatud kringel on ideaalne igaks puhuks. Seda saab nautida hommiku- või õhtusöögil või hoopis kohvilauas. Retsept järgi teeb see iga kokka uhkeks ja rõõmustab maitsemeeli.
Parimate Kringlite Retseptid
Armastame kõik kringleid. Nüüd jagame teiega kõige paremad kringlite retseptid. Need tõstavad kindlasti teie maitsemeele.
Martsipanikringel
See kringel on õrn ja maitseküllane. Mandlite, suhkru ja vanilje harmoonia rõõmustab igaüht. Serveeri kuum kohv kõrvale ja naudi luksust.
Õunakaneelikringel
Õun ja kaneel – imeline paaris! Meie retsept annab tervislikuma versiooni. Tagab siiski tõelise maitseelamuse. Imeline lõhn ja maitse, mis naudingut pakub!
Mustikakreemikringel
Mustikakreemikringel on eriline maiuspala. Marjad ja kreem loovad suurepärase koosluse. Täiuslik hetk tee- või kohvipausiks. Lubage maitsetel särada koos selle kringliga.
Kringli retsept | Raskusaste | Aeg |
---|---|---|
Martsipanikringel | Keskmine | 2 tundi |
Õunakaneelikringel | Lihtne | 1,5 tundi |
Mustikakreemikringel | Keskmine | 2,5 tundi |
Proovige neid retsepte ja avastage uusi maitseid. Küpsetage armastusega ja jagage rõõmu oma lähedastega. Alustage kringlite küpsetamist kohe!
Kringli Serveerimine
Kui serveerid kringlit, mõtle, et see on elamuse osa. Õige serveerimine muudab su kringli vastupandamatuks. Siin on mõned nipid, kuidas kringlit esitleda!
Kaunistamine
Kaunista oma kringlit erinevate asjadega. Näiteks lisa kaneelikringlile tuhksuhkruga triipe. Või vali hoopis küpsetiseglasuur. Proovi erinevaid viise ja leia lemmik.
Tavalised Koostisosad
Kõrvalt võid pakkuda jäätist või kuuma jooki. Kringli kõrval pole vaja midagi keerulist. Lihtsad asjad, nagu piim või kohv, sobivad hästi. Need toovad välja kringli hea maitse.
Soovitame kõrvale piparmünditeed või maasikamaitset piima. See lisab kringlile värskeid maitseid ja tasakaalustab magusust.
Laua Korraldamine
Pidulikul hetkel pane ka laud kaunilt. Kasuta ilusaid nõusid. Lisa kringli juurde marju või puuvilju. See loob ilusa vaatepildi ja täiendab maitset.
Retseptid
Mitu erinevat kringlit teha? Proovi erinevaid retsepte ja täidiseid. Pakume siin parimaid retsepte. Vali oma lemmik ja katseta.
Kringli Tüüp | Raskustase |
---|---|
Kaneelikringel | Lihtne |
Pärmi-õunakringel | Keskmine |
Šokolaaditäidisega kringel | Keskmiselt raske |
Kasuta erinevaid retsepte ja serveerimisnippe. Saad luua palju huvitavaid kringleid. Ole loominguline köögis ja naudi!
Kringli Säilitamine ja Soojendamine
Olete teinud kodus mõnusa kringli. Nüüd tahate, et see püsiks mõnus ja maitsvad kauem. Siin on mõned head nipid, kuidas kringlit hoida ja soojendada.
Kringli Säilitamine
Esimese sammuna pakendage kringel tihkelt. Kasutage selleks kilekotti või hoiukarpi. Nii see ei kuiva ega lähe muretseks.
Hoia kringlit toas, kus on jahe ja kuiv. Ära lase otsese päikesevalguse kätte. Külmkapp võib muuta selle tuimaks.
Ära lase kringlil puutuda teisi toite. See võib muuta maitse ja aroomi.
Kui tahate kringlit kauem hoida, kasutage külmutuskotti. Eks see hoiab paremini külmikus või sügavkülmas.
Kui glasuuri kringel, katke see hoolikalt. Nii see püsib ilus ja puhas.
Kringli Soojendamine
Enne soojendamist eemalda pakend ja kate. Glaseeritud kringli puhul jäta kate peale. Nii püsib glasuur ilus.
Parim viis soojendada on ahjus. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane kringel küpsetuspaberiga kattesse ja soojenda 5-10 minutit.
Mikrolaineahjust võib kah sobida. Soojenda 10-20 sekundit madalal võimsusel. Niimoodi ei kuiva ära.
Kui soojendad järgmisel päeval, proovi toasoojana. Peaasi, et ei oleks liiga märg ega kõva.
Need nipid aitavad säilitada ja soojendada kringlit. Nii on see alati maitsev ja kodus tegi. Nii saate kaua nautida maitsvat kringlit!
Kringlite Ajalugu
Kringlid on armastatud küpsetised, millel on sügav ajalugu. Erinevad kultuurid ja traditsioonid peavad neid oluliseks. Inimesi on nende maitse ja tekstuur lummanud juba pikka aega.
Kringli retsepte jagatakse põlvest põlve. Seetõttu on need kohalikes kogukondades sageli lemmikud. Samuti on need erilisel kohal paljudes riikides pühadelauas.
Erineva päritoluga kultuurid on kringlitele oma jälje jätnud. Näiteks Austrias ja Saksamaal levinud Gugelhupf on mahlane ja tihti puuviljadega täidetud. Taani ja Norra Kransekake on kaunistatud sõrmustega ja ilmestab pulmi.
Eestis armastatakse eriti kaneelikringlit. See on õhuline, pehme ning maitsev.
Kringlite retseptid on aegade jooksul püsinud meie kultuuris. Need mitte ainult ei maitse hea, vaid seovad meid ka minevikuga.
Iga rahvas valmistab kringlit omamoodi. Erinevates kultuurides on nii magusaid kui soolaseid variante. Need peegeldavad kultuuri maitse-eelistusi ja traditsioone.
Üle maailma on kringlid olulised sündmuste osa. Taanis austatakse nendega jõulude lähedust. Kevaditi pakutakse Rootsist pärit “semlat”. Eestis on kringlid laual erinevatel pühadel, rõõmuks nii külalistele kui pereliikmetele.
Lõppsõna
Olete õppinud mitmeid kringlite retsepte ja nippe. Ehk saite inspiratsiooni ja tahate proovida kodus neid küpsetada. Kringel on suurepärane magustoit, mis rõõmustab kõiki. Sobib nii pere ja pidu kui ka lihtsalt lõbusaks hetkeks kodus.
Nüüd oskate teha kaneelikringlit, pärmikringlit ja teisi maitsvaid variante. Julgelt kööki ja naudi kringlit igal võimalusel!
Meie juhiste järgi saate valmistada maitsvaid kringleid. Kombineerige retsepte oma loovusega. Nii luua saate ainulaadseid maitseelamusi, mis rõõmustavad igaühe meeli.
Ärge unustage teisi kringliretsepte, mida siin jagasime. Katsetage julgelt erinevaid maitseid ja kuju. Lasege fantaasial lennata! Just nende retseptidega suudate teha ilusaid ja maitsvaid kringleid. Aitäh, et kasutasite meie juhiseid. Loodame, et kogu teekond oli teile meeldiv kogemus!